pdf > mogelijkheden

Installeer de Adobe Reader

Deze twee symbolen komt u op tal van websites tegen om aan te geven dat er een PDF (Portable Document Format) document te downloaden is. In het begin stond dit alleen synoniem voor een compact digitaal document, waarin alle oorspronkelijke opmaak is bewaard gebleven. Nu echter kan een PDF document zeer geavanceerde inhoud bezitten en voor vele doeleinden worden gebruikt.

Om het document te kunnen openen heeft u alleen de gratis Adobe Reader nodig (klik om het plaatje om de Reader te downloaden) en niet meer de originele applicatie, waarin het brondocument is gemaakt. Met andere woorden: u kunt dus niet zien met welk programma het document origineel is gemaakt. Dat kan zijn Word, Excel, Autocad, ja eigenlijk ieder denkbaar programma.

Er kan heel veel functionaliteit worden toegevoegd aan een PDF document.

Bestaande niet-digitale documenten kunnen eenvoudig worden omgezet naar PDF via een intelligente scanfunctie. Het resultaat is niet alleen een afbeelding, zoals bij een normale scan, maar een volledig doorzoekbaar en functioneel PDF document.
Ideaal om uw papieren archief definitief digitaal vast te leggen.

Een heel ander soort PDF is inmiddels standaard geworden in de drukkerswereld. Drukkers vragen steeds vaker PDF bestanden volgens een door hun gebruikte standaard (PDF-X). Deze vorm van PDF is veel minder compact dan de variant, die op internet gebruik wordt, domweg omdat het drukproces hieraan veel hogere eisen stelt.

Met behulp van speciale software kan CeeBee IT ervoor zorgen dat uw advertenties, brochures e.d. ook drukkersklaar in de juiste PDF formaat worden omgezet.